Info

F.A.Q. tips invertering

Werkwijze

 

-Als de shoot datum nadert neem ik nog even contact met jullie op om even kort te sluiten of alles helder is, het weer te dubbelchecken en als er nog vragen zijn kunnen we deze nog even doornemen.

-Op de dag zelf spreken we af op de shoot locatie.

-Na de shoot krijgen jullie uiterlijk 2 weken na de shoot jullie online gallery opgestuurd via de mail.

 

F.A.Q. veel gestelde vragen & tips


Je bent op zoek naar de juiste fotograaf voor het maken van jou foto’s. Het kan zijn dat je tegen vragen aan loopt. Vaak krijg ik dezelfde vragen en dat is begrijpelijk. Het zijn ook goede vragen, dus ik heb deze even verzameld en beantwoord voor je.

Wat als het regent?

Als de shoot buiten plaats vind dan verzetten we het natuurlijk kosteloos naar een andere dag!

Wat is het kleding advies?

Kort antwoord: Iets waar je je mooi, zelfverzekerd, fijn en 100% jezelf in voelt.

Iets langer antwoord: Ik wil je fotografen zoals je bent. Natuurlijk de mooiste en leukste versie van jezelf, maar vooral: Gewoon jij! 

Wil je de shoot op en top gestyled doen om de juiste sfeer neer te zetten die je voor ogen hebt!? Dat kan, neem contact met mij op en denk ik graag met je mee. Ik kan je opmaat advies en tips geven zodat je het optimale uit onze shoot kunt halen. Zo creëren we samen de juiste look voor in je foto’s. 

Als we een “Full Shoot” doen mag je zelfs  2 of 3 kledingsets meenemen als je dat leuk vind.

Qua kleuren werken effen kleuren in natuurlijke aardetinten en zachte kleuren of subtiele patronen zonder harde contrasten heel goed. Ook texturen zoals kant en knits doen het goed op de foto. Maar voorop staat: Wat je ook aan trekt, je moet je er goed in voelen, dan zorg ik dat het verder goed komt.

Zodra we een datum gepland hebben stuur ik je al mijn geheime tips/tricks, werkwijze en stylingtips toe met daarbij mijn volledige lijst met locaties en plekjes en verschillende moodboards ter inspiratie voor een geweldige en unieke fotoserie!

 

LOCATIE - Waar kunnen we het beste shooten?

Hands down, in de ongerepte natuur of op plekken waar de natuur het heeft overgenomen.  
Bos, strand, rotsen, heide en duinen zijn mijn absolute favoriet! 
Bij newborn foto’s van jullie kersverse gezin in jullie huisje uiteraard de perfecte locatie.

Bij een FULL shoot kun je zelf kiezen waar je wilt shooten in nederland.

Voor de 30 min. shoots kun je een keuze maken uit de selectie prachtige locaties waar ik deze korte shoots doe. In deze selectie is elke locatie werkelijkwaar prachtig dus daar kun je niet de fout in gaan. 

Een “tuin” is toch altijd wat lastiger omdat deze vaak te strak zijn. Hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen te vinden zijn. Uitbundige botanische tuinen en kassen geven meer perspectief. Denk ook eens aan een vervallen door de natuur overgenomen plantenkas of oude fabriek.

Ik ben op veel beeldschone plaatsen in nederland geweest om te shooten dus als je met me wilt shooten, schroom niet om me een mailtje te sturen voor inspiratie en ideetjes. Ik denk graag met je mee!

Zodra we een datum gepland hebben stuur ik je al mijn geheime tips/tricks, werkwijze en stylingtips toe met daarbij mijn volledige lijst met locaties en plekjes en verschillende moodboards ter inspiratie voor een geweldige en unieke fotoserie!

Hoe laat kunnen we het beste de shoot doen!?

Dat is helemaal afhankelijk van de Locatie, seizoen en gewenste sfeer.
Laat mij weten voor welke sfeer jullie gaan en dan vertel ik jullie graag wat de beste tijden zijn! 

Mijn kinderen werken vast niet mee...Wat dan?

Geduld, een glimlach en 0% dwang. Dat is hoe we het gaan aanpakken.

Je kinderen “moeten” ook niets tijdens een “shoot” Kinderen mogen tijdens de shoot helemaal doen waar ze zelf zin in hebben…rennen, spelen, springen en met jullie knuffelen. En echt waar! Dat geeft de mooiste plaatjes.

Een neppe glimlach met twee vingers omhoog en ik doe mijn camera direct omlaag. “ga maar lekker verder spelen, dat vind ik het allerleukst!” Je zult verbaast staan hoe snel kinderen doorhebben dat ze mij gewoon lekker mogen negeren! 

Het is mij in de afgelopen 10 jaar nog nooit gebeurt dat een kindje zich niet goed liet fotografen. Zelfs de meest gevoelige, verlegen of baldadige kindjes zet ik er goed op. Wedden dat het ons lukt!? 😉

Mijn partner houd er niet van om op de foto te gaan...

Heel eerlijk!? Ik denk dat jou partner het vooral niet leuk vind om als een paspop te moeten stil zitten, en op commando te moeten lachen als een boer met kiespijn en compleet ongemakkelijk te moeten poseren en pootjes geven voor een foto waarvan ze nu al (denken te) weten dat ze er compleet geforceerd op staan.

En tjah, dat snap ik wel. Dan houd ik ook niet van op de foto gaan. Maar gelukkig is dit niet hoe ik tewerk ga:

1. Hij/zij hoeft niet te poseren
2. Hij/zij hoeft niet te lachen als dat niet oprecht uit zichelf is.
3. Zie mij als jullie persoonlijke paparazzi. Jullie doen je eigen ding en ik doe mijn ding. Ok, dat is een beetje kort door de bocht maar in de essentie komt het daar wel op neer.

Indien het een zelfbeeld issue is, desde meer reden om juist wel een shoot te doen. Samen met de mensen waar je het meeste van houd. Ik laat hem/haar de wereld zien door mijn ogen. Hoe ik jullie zie. En hoe mooi jullie werkelijk zijn!

is een volledige shoot van 1 tot max. 1,5 te lang/veel van het goede. Ga dan voor een Micro shoot van 30 min. Op een van de prachtige geselecteerde locaties.

Vaak zijn het juist de mensen die er vooraf tegenop keken, degene die bij het afscheid nemen roepen:
“tot de volgende keer!”

Ik sta nooit goed op de foto

Challenge accepted!

Als ik een dubbeltje kreeg voor elke keer dat ik die gehoord heb 😉 Ik weet jou te vangen zoals je bent. En ja, je bent mooi. Ik zie schoonheid in iedereen. Door mijn fotografie krijg je een kijkje door mijn ogen en zul je zelf zien hoe prachtig je werkelijk bent. Vooral bij mensen met een negatief zelfbeeld doet een fotoshoot wonderen. Helemaal als je ook nog op de foto gaat met iemand waar je het meest van houd. Het word leuk. Ik stel je op je gemak en met mijn werkwijze hoef je niet te poseren. Je mag jezelf zijn. Wat je verhaal ook is… Het komt goed.

Hoeveel foto's maak je?

Ik schiet er een heleboel, maar alleen de mooiste selecteer en verwerk ik en zet ik in een private online gallery. Hoeveel foto’s daarin staan is een beetje afhankelijk van het soort shoot dat je gedaan hebt. In de online gallery zitten meestal tussen de 30 en 45 foto’s bij een “Full shoot” en tussen de 20 en de 30 foto’s bij een “30 minute shoot”. 

Bewerk en/of Photoshop je de foto’s?

We ontwikkelen jullie foto’s digitaal in het programma “Lightroom” van Adobe dit betekend dat we de foto’s op witbalans, licht, kleur en contrast corrigeren en eventueel een betere uitsnede maken. Verder laten we het zoveel mogelijk zoals het “echt” was. Een klein pukkeltje hier en daar kunnen we uiteraard wel laten verdwijnen indien nodig, maar we gaan zeker geen heftige bewerkingen doen. Dit is ook nergens voor nodig. Je bent/jullie zijn bent prachtig zoals je bent! Beloofd!

Wanneer krijgen we de foto's aangeleverd?

Ik stuur jullie de link met de foto’s toe per email uiterlijk 2 weken na jullie shoot. Je kunt de high-res bestanden daar downloaden op hoge resolutie of beeldschone afdrukken bestellen. 

Bij een “Full shoot” zijn alle  foto’s in de gallery op hoge resolutie te downloaden. Bij een “30 min. shoot” kun je 10 foto’s uit de gallery selecteren die je dan direct op hoge resolutie kan downloaden.  Extra hoge resolutie bestanden kun je eventueel ook daar bijbestellen.

Staat je vraag hier niet tussen?

investering

tarieven

Koester dit moment, leg het vast voor later

Een beeld zegt meer dan een 1000 woorden. Dit moment is uniek. Hoe het nu is is het nog nooit geweest en zal het nooit meer worden. Dit is jullie verhaal in beelden. 

Met heel mijn hart. Ik vang dit moment voor jullie. Zodat deze bewaard en herinnerd kan worden als een ultieme tijdcapsule vol beelden en emoties van het nu, voor altijd bewaard.

Koester elk moment…

Mini shoot

Een shoot momentje om een set prachtige foto’s te schieten op een van de door ons geselecteerde onze favoriete locaties. Te boeken voor een voor een portret, zwangerschap, gezins of love shoot. 

Inclusief:

↠ 30 minuten opnametijd.
Locatie keuze uit de geselecteerde lijst locaties.
↠ Alle geselecteerde beelden in een online gallery.
↠ Download van 10 beelden op hoge resolutie naar keuze.

85,-

Genoemde Prijzen zijn zijn voor max.6 pers., incl. btw,  excl. 35ct. reiskosten per gereden km. bij >15 km vanaf Monnickendam en parkeerkosten.

Full SHOOT

Een uitgebreide shoot waar we de rustig de tijd kunnen nemen om prachtige beelden te maken op een door jullie gekozen locatie. Geschikt voor een portret, zwangerschap, gezins, loveshoot of een newborn fotosessie bij jullie thuis. 

Inclusief:

↠ 1,5 uur opnametijd.
 Shoot locatie naar keuze.
↠ Alle geselecteerde beelden in een online gallery.
Alle verwerkte beelden te downloaden op hoge resolutie zonder watermerk.

285,-

Genoemde Prijzen zijn voor max.6 pers., incl. btw,  excl. 35ct. reiskosten per gereden km. bij >15 km vanaf Monnickendam en parkeerkosten. 

Portrait mini shoot

Warme stijlvolle en natuurlijke portretten. Een shoot in onze thuisstudio waarin we gebruik maken van Vintage fotografie lampen omgebouwd naar LED in combinatie met Custom continue verlichting. We flitsen niet, de sfeer op de “set” is heel en huiselijk. Ook zeer geschikt voor kinderen.

Inclusief:

↠ Portretfoto van 1 persoon
↠ 30 minuten opnametijd.
 Onze thuisstudio zit in Noord-holland (10 min bij Amsterdam centraal vandaan)
↠ Alle geselecteerde beelden in een online gallery.
↠ Download van 4 beelden op hoge resolutie naar keuz.
(Afdrukken of meer High-res foto’s nabestellen is mogelijk)

85,-

Fotografie van extra personen is 40,- p.p.  (+15 min. opnametijd p.p.)
Ik maak een prachtige portretfoto van elk persoon los.
Samen op de foto kan met 2 tot 3 personen daarna ook als de tijd het toelaat.


Meer opties

Vul je shoot aan met verschillende extra opties. 

⋒ sfeervolle video 
Alleen af te nemen in combinatie met een “full shoot”

Ik film tijdens onze “FULL shoot” ook prachtige beelden en maak er een mooie video van.  

150,-

⋒ extra High-res bestanden 
Alleen van toepassing met een “MINI shoot” (bij een Full shoot zitten alle beelden al inbegrepen)

Wil je extra high-res bestanden afnemen na jullie
“mini shoot”? Dat kan.

8,95per High-res Download
130,- Alle gallery high-res beelden 

 

⋒ Met De hele FAMILIE 
Deze aanvulling kun je nemen in combinatie met een “full shoot” 

Wil je een shoot doen met de hele familie of met meer dan 6 personen? Dat is mogelijk.  Boek dan een “Full shoot” (voor max. 6 pers.) en vul personen aan voor:

25,-p.p.

⋒ extra opname tijd
Verleng je “full shoot” of “Mini shoot” met extra opname tijd  

Wil je extra opnametijd of besluit je tijdens de shoot zelf om langer door shooten? Dat kan meestal wel. Als mijn agenda het toelaat kunnen we langer door gaan.

85,- per aanbebroken uur

Wedding

Trouwrapportages by Luminant Weddings

Trouw rapportage


Voor een trouwreportage kom ik altijd samen met mijn partner. Samen met 2 personen leggen we jullie dag op z’n mooist vast op foto en/of video.

Voorheen fotografeerden we onder de naam Luminant Weddings maar nu hebben we onze trouwfotografie weer ondergebracht onder de naam Jolanda Marti.

Onze trouwreportages beginnen bij 1800,-
Een foto plus video combinatie pakket begint bij 2900,-

Bedankt voor de lieve woorden!

Reviews

Contact

Heb je vragen of wil je een shoot boeken?
Neem gerust contact met mij op
google-site-verification=Y6nWXIKaIbsTecaBlcfvT-D8msHlBHozqGFgOQ4OWow